Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ve středu bylo skoro 21 °C, změna dorazí v pátek

24. 2. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 24. 2. 2021 | mm, meteocentrum.cz;ČHMÚ
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Tentokrát bylo nejtepleji ve Slezsku Ve středu bylo skoro 21 °C, změna dorazí v pátek Zdroj fotografie: Zuzana Kluková

Série dní, kdy alespoň na některých místech přesáhla teplota 15 °C, pokračovala i ve středu 24. února. Po úterních rovných 20,0 °C ve Vyšším Brodě vystoupala teplota ve středu ještě o něco výš, konkrétně na 20,7 °C ve Vidnavě (okres Jeseník). Slabě přes 20 °C bylo i v Opavě, Oticích.

Celkově byla oblast s teplotami nad 10 °C ve středu podstatně rozsáhlejší než v úterý a přibližně polovina území zaznamenala 15 °C a více. Přibližně na 40 % stanic byl překonán rekord pro 24. únor a na některých stanicích dokonce pro celý měsíc únor, například ve zmiňované Opavě-Oticích, Krnově nebo ve Vsetíně. Ale opět se našla i místa, kde bylo mnohem chladněji, v Doksanech pokrytých mlhou se teplota nedostala nad 2 °C.

Tento typ počasí s velkými regionálními rozdíly bude pokračovat ještě ve čtvrtek, kdy by podobně jako ve středu mělo převažovat slunce, ale lokálně se hlavně v nižších polohách může udržet mlha, případně nízká oblačnost. Podobně začne i pátek, ale během dne se situace začne měnit. Od severozápadu dorazí frontální oblačnost a postupně i déšť na studené frontě. Za ní se o víkendu teploty vyrovnají na hodnotách kolem 7 °C. Od neděle  se k nám začne rozšiřovat další tlaková výše a na počátku dalšího týdne to vypadá opět na slunečné počasí s lokální nízkou oblačností.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024