Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Na vedra byla vydána i výstraha

7. 8. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 7. 8. 2020 | ms, meteocentrum,cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejteplejší bude sobota, pak půjdou teploty dolů Na vedra byla vydána i výstraha Zdroj fotografie: 123rf Teploty v posledních dnech výrazně vzrostly v souladu s očkeáváním a už ve čtvrtek dosáhly v nížinách až na 29 °C. Od pátku platí výstraha na vysoké teploty, které by zejména v oblasti Ústeckého a Středočeského kraje mohly vystoupit v sobotu až na 33 °C. Sobota by měla být dnem úplně nejteplejším, hlavně v západní polovině Česka. Východní část nebude disponovat tak teplým vzduchem, zde budu maxima nižší, třeba na Ostravsku jen maximálně 29 °C.

V dalších dnech budou asi teploty o malinko nižší, pokles však bude skutečně sotva znatelný. Ještě v neděli klidně až 32 °C, v dalších dnech budou nejspíš nejvýše už jen slabě nad 30 °C. Ale teplé letní počasí přetrvá téměř jistě minimálně až do pátku. Stále to bude s minimální oblačnostu a zřejmě úplně beze srážek. Taková letní stabilní nuda.

Ačkoliv je vydána výstraha, není zase tak nebezpečná. Česko je z minulých let zvyklé na přece jen ještě vyšší teploty. Současná výstraha má tak jen nejslabší žlutý stupeň a v pátek platí pouze pro menší část území - Jihomoravský a Ústecký kraj. V sobotu a neděli asi bude rozšířena na zbytek území, nicméně se nedomníváme, že teploty budou působit nějaké zvlášť velké problémy. Pro srovnání - v Německu budou maxima ještě vyšší, ale výstraha zde vydána není. Polsko bude mít nižší teploty než my a naopak je vydána výstraha vyššího stupně. Každý stát přistupuje k výstrahám zkrátka jinak.  




Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024
Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Chladné počasí vyvrcholí o nadcházejícím víkendu, ale oteplování v průběhu příštího týdne bude jen velmi pozvolné. Na konci měsíce se snad dostaneme k denním teplotám poblíž 20 °C

18. 4. 2024