Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

K Havaji se blíží hurikán Dougles

23. 7. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 23. 7. 2020 | mm, meteocentrum.cz;severe-weather.
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Dnes dosáhl síly hurikánu kategorie 3 K Havaji se blíží hurikán Dougles Zdroj fotografie: 123rf V dnešním článku se z klidného Česka přesuneme nad neklidný Tichý oceán. Nad ním se pohybuje hurikán Douglas, který aktuálně produkuje vítr o rychlosti přes 190 km/h. To stačí na zařazení do 3. z pěti kategorií síly hurikánu.

Aktuálně je bouře nad oceánem, ale podle předpovědí Národního hurikánového centra by v neděli měl dorazit k Havajským ostrovům. Zatím není jasné, s jakou silou na souostroví udeří.

V nejbližších hodinách by měla bouře setrvat na 3. stupni, ale nedá se vyloučit i přechodné dosažení 4. kategorie. Při dalším postupu k Havajským ostrovům by měl postupně slábnout, ale i tak se očekává, že ostrovy zasáhne jako tropická bouře nebo hurikán 1., případně 2. stupně. Nejistota je v tomto směru zatím velká.

Aktivní hurikánová sezóna se letos očekává na druhé straně americké pevininy, v Atlantiku. O tom jsme informovali v pátečním článku.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024