Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Další bouřky a deště v neděli a v pondělí

27. 6. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 27. 6. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Při intenzivních srážkách se znovu mohou zvedat hladiny řek. Další bouřky a deště v neděli a v pondělí Zdroj fotografie: 123rf

Po bouřkovém pátku a částečně i sobotě nás čekají ještě dva dny, ve kterých může spadnout lokálně velké množství srážek.

V neděli se bude jednat podobně jako v uplynulých dvou dnech hlavně o přeháňky a bouřky, jejichž intenzita se bude hodně lišit mezi jednotlivými lokalitami. Nejvíce jich čekáme v Čechách, případně i na Vysočině. Aktuální výstraha upozorňuje na možnost přívalových dešťů, krup a silných nárazů větru.

Plošně rozsáhlejší bouřky a intenzivní lijáky dorazí v souvislosti se studenou frontou v noci na pondělí a v pondělí během dne. Nejvíce by mělo tentokrát pršet na Moravě, ve Slezsku a v jihovýchodní polovině Čech. Podle nejnovějších modelů by na mnoha místech v uvedených oblastech mělo spadnout více než 20 mm, lokálně kolem 50 mm.

Hlavně na místech, kde v uplynulých týdnech vydatně pršelo, mohou další deště vést k rychlému rozvodnění vodních toků. Doporučujeme tak sledovat průběžně aktualizované předpovědi a vývoj srážek na meteorologickém radaru.

Pondělní srážky budou pozvolna od západu ubývat a úterý už by mělo přinést převážně slunečné počasí a příjemné teploty kolem 24 °C.



Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdne překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024
Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024