Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Severovýchod USA pokrylo i přes půl metru sněhu

3. 12. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 3. 12. 2019 | mm, meteocentrum.cz;washingtonpost.
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Sněhová bouře se vyznačovala velmi dlouhým trváním Severovýchod USA pokrylo i přes půl metru sněhu Zdroj fotografie: 123rf Zatímco v Česku sčítáme první centimetry sněhu této zimy, tak na druhé straně Atlantiku přineslo vytrvalé sněžení rovnou několik decimetrů vysokou nadílku. Bouře, která přinesla sníh se projevila ve dvou vlnách, na některých místech ale sněžilo nepřetržitě a to dokonce i 40 hodin.

Poměrně velké město Albany zaznamenalo třicet osm hodin trvající sněžení, po kterém zůstalo na zemi 57 cm. Z historických záznamů vyplynulo, že se jedná o největší příděl sněhu v tomto městě od roku 1993. Asi o 30 km dále, v městečku Schaghticoke dosáhla nová pokrývka výšky téměř 70 cm.

V Bostonu si 10 až 20 cm nového sněhu vynutilo uzavření škol a zrušení nebo opoždění  stovek letů. I když se nejedná o nějaké obrovské množství sněhu, tak se znovu ukázalo, jaké problémy dokáže sněžení způsobit ve velkoměstech nejen v USA. Nedaleko od kalamity se ocitl i New York, kde spadlo jen několik centimetrů sněhu, ale asi 30 km dále už kolem 20 cm.

Začátek prosince je letos ve Spojených státech opravdu bohatý na sníh - přesněji řečeno, 2. prosinec byl nejzasněženější za posledních minimálně 16 let. Kromě severovýchodu zasáhlo sněžení v uplynulých dnech i západní a severní část země, v horském středisku Alta Ski Area v Utahu napadlo bezmála 120 cm sněhu. Tento týden už by mělo sněžit méně a celková zasněžená plocha by se měla zmenšovat.




Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Chladné počasí vyvrcholí o nadcházejícím víkendu, ale oteplování v průběhu příštího týdne bude jen velmi pozvolné. Na konci měsíce se snad dostaneme k denním teplotám poblíž 20 °C

18. 4. 2024
Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdnech překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024