Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Sever Spojených států zasáhne sněhová bouře

9. 4. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 9. 4. 2019 | mm, meteocentrum.cz; weather.com
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejvydatnější sněžení se očekává v Jižně Dakotě a v Minnesotě. Lokálně zde může napadnout kolem 50 cm nového sněhu. Situaci bude navíc komplikovat silný vítr. Sever Spojených států zasáhne sněhová bouře Zdroj fotografie: 123rf

Zimní počasí do této části Spojených států přinese hluboká tlaková níže Wesley. Podle předpokladů během středy a čtvrtka zmohutní natolik, že na některých místech budou v ohrožení rekordy nízkého tlaku pro celý duben! Její vývoj bude doprovázen vydatnými srážkami jak ve formě sněhu, tak i deště, který bude vypadávat v teplejší jihovýchodní části níže.

Nejhorší situace se očekává v některých částech Nebrasky, Jižní Dakoty a Minnesoty. Pro toto území již byla vydána výstraha před blizzardem. Nižší stupně upozornění platí i dalších oblastech. Mokrý sníh v kombinaci se silným větrem může vyvracet stromy a vést k výpadkům elektrické energie. Hrozí i tvorba sněhových závějí a uzavírky komunikací.

Wesley přinese srážky i do oblastí, které jsou už nyní postiženy povodněmi z předchozích srážek a tání sněhu. Nový déšť a sníh, který bude opět tát, tuto situaci rozhodně nevylepší.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024