Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Víkend příjemný, příští týden víc zaprší

13. 7. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 13. 7. 2018 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty se nadále budou pohybovat nedaleko průměru Víkend příjemný, příští týden víc zaprší Zdroj fotografie: meteocentrum.cz Nejnovější výhled počasí potvrzuje, že na příchod tropických veder můžeme zatím zapomenout. O nadcházejícím víkendu bude počasí prakticky stejné jako dnes v pátek - denní teploty kolem 23/27 °C, lokálně možná 28 °C, sem tam přeháňky, ale v minimální míře. Takové poklidné léto, které se protáhne i do pondělí. 

Od úterý se zvýší pravděpodobnost přeháněk, ty už zasáhnou celé území a to ponejvíce ve středu. Právě středa už by měla být spíše zatažená, což se projeví i na teplotách. Vzduchová hmota nad naším územím zůstane sice stále stejně teplá, ale bez podpory slunečních paprsků budou mít teploty co dělat, aby ve středu překonaly 25 °C. Záležet bude ovšem nakonec na konkrétním množství oblačnosti a srážek v daném místě. Obdobné počasí se jeví na čtvrtek.

Konec příštího týdne je ještě daleko, i tak můžeme prozradit, že modely přece jen udávají nějaké zvýšení teplot k tropické třicítce. Je to ještě dost opatrné a může se to změnit. Zároveň s tím zase méně oblačnosti, takže ten příští víkend by mohl být o něco více letní než ten nejbližší, který bude vlastně taky letní, ale ne nijak nepříjemně. Po horkém jaru je léto zatím na tropické počasí docela chudé, i když má ještě před sebou hodně času to napravit.



Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdne překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024
Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024