Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Noc na pátek byla chladná

8. 9. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 8. 9. 2017 | zk, meteocentrum; ČHMÚ
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V šumavských kotlinách i mrzlo. Noc na pátek byla chladná Zdroj fotografie: 123rf.com

Po delší době se objevila jedna opravdu chladná noc. Teploty už sice nyní často přes noc klesají pod 10 °C, ale v noci na pátek se pohybovaly spíše kolem 6 °C. Na naše území proudil chladnější vzduch ze severozápadu a na velkém území se navíc vyjasnilo a teploty byly proto ještě nižší.

Relativně vysoko (kolem 10 °C) teploty zůstaly ve středních a severozápadních Čechách a ve Slezsku, kde bylo oblačnosti více. Nejchladnější byl naproti tomu jih Čech a Vysočina, kde teploty poklesly často i pod 5 °C. V šumavských mrazových kotlinách se teploty dokonce dostaly pod bod mrazu. V Rokytské slati bylo naměřeno -2,7 °C a na stanicích Kvilda-Perla a Jezerní slať -2,6 °C.

V dalších dnech až tak nízké noční teploty nečekáme. Obloha bude spíše zatažená a povrch se proto nebude tolik ochlazovat. Postupně klesat však budou denní teploty, které v některých dnech příštího týdne mnohdy nedosáhnou ani na 20 °C.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024