Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Horka se zatím nevrátí, ale víkend bude fajn

9. 7. 2015 | Poslední aktualizace: 00:00 9. 7. 2015 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty v sobotu okolo 25 °C, v neděli ke 28 °C Horka se zatím nevrátí, ale víkend bude fajn Zdroj fotografie: 123rf

Počasí předvádí prudký obrat, kdy ještě v úterý denní teploty šplhaly až ke 36 °C a ve středu už byla denní maxima o 10 °C nižší. A ve čtvrtek se předpokládá ještě o několik stupňů méně. Výraznost ochlazení je na červenec poměrně vysoká, nicméně příliv studeného vzduchu bude mít opravdu krátké trvání.

Už v pátek se vyjasní, a i když teploty ještě zůstanou na úrovni čtvrtečních 19/23 °C, začne se nad střední Evropou vytvářet tlaková výše. V sobotu se nad Českem nejspíš neobjeví žádné mraky, a teploty dosáhnou na maximálně 26 °C, i když ranní minima čekáme nízká jen kolem 10 °C nebo i nižší. Bude to ale přes den jedno z nejpříjemnějších počasí, jaké vůbec můžeme zažít. Neděle už bude o malinko teplejší a a s větším rizikem přeháněk a bouřek, avšak denní teploty 25/29 °C zůstanou výrazně pod úrovní nedávných tropických veder.

Na začátku příštího týdne počítáme s teplotně průměrným počasím kolem 25 °C a sem tam přeháňkou, trvalejší deště se nerýsují. V polovině týdne by mělo být opět tepleji, ale zda se vrátí tropické teploty, to ještě nelze říci. Spíše to tak nevypadá.



Aktivita klíšťat je mimořádná

Aktivita klíšťat je mimořádná

Aktivita klíšťat je vzhledem k příhodnému počasí mimořádná. V úterý a ve středu očekáváme pátý stupeň z pětistupňové škály na většině území Česka. Silné je také zastoupení pylů v ovzduší.

13. 5. 2024
Druhá polovina týdne bude ve znamení častějších srážek

Druhá polovina týdne bude ve znamení častějších srážek

V úterý a ve středu se budou teploty většinou blížit k 25 °C a bude panovat méně oblaků. Od čtvrtka se nad naše území přesune brázda nízkého tlaku vzduchu, která bude postupně zesilovat. Zesílí i vítr.

13. 5. 2024