Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Deštivo hlavně na východě

19. 9. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 19. 9. 2017 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Čechy si chvílemi užijí i menší oblačnost. Deštivo hlavně na východě Zdroj fotografie: 123rf

V nejbližších dnech bude počasí na východě České republiky ovlivňovat zvlněný frontální systém, který bude přinášet občasný, v některých dnech i trvalý, déšť. Na západě sice tu a tam čekáme srážky také, ale rozhodně se nebudou vyskytovat každý den a ruku v ruce s tím můžeme počítat i s menší oblačností a vyššími teplotami.

Skutečně výrazně na východě zaprší mezi úterním odpolednem a středečním polednem, kdy může na tocích odvodňujících Beskydy dojít i k překročení některého ze stupňů povodňové aktivity. Během středečního odpoledne se srážky rozšíří i na západ, kde pokryjí zhruba 60 % území. Na rozdíl od východu s prakticky zcela zataženou oblohou zde ale čekáme většinou oblačno a denní teploty mezi 13 a 17 °C (na východě mezi 10 a 14 °C).

Ještě menší oblačnost přinese čtvrtek, kdy by mělo převládat polojasno až oblačno s pouze ojedinělými přeháňkami a teplotami kolem 13 až 18 °C. Deštivější a zamračenější bude východ a severovýchod Moravy a Slezska, a to především v ranních a dopoledních hodinách.

V pátek se na Moravě a ve Slezsku nejspíš opět zatáhne a během odpoledne se začne větší oblačnost s místními srážkami rozšiřovat také na východ Čech. Západ Čech ale zůstane slunný, což se projeví také na teplotách, které budou v těchto oblastech místy dosahovat až 18 °C. Na Moravě a ve Slezsku zůstanou naproti tomu pouze kolem 11 až 15 °C.

A deště se nezbavíme ani o víkendu. To už by měl ale přijít opravdu na celé území a v sobotu by se díky tomu neměly teploty vyšplhat ani přes 16 °C.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024