Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Týden bude chladný a deštivý

10. 9. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 10. 9. 2017 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V některých dnech se přidá i silnější vítr. Týden bude chladný a deštivý Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

V nadcházejícím týdnu se příliš neohřejeme a kdo si na cestu ven zapomene deštník, může i docela zmoknout. Přes naše území bude procházet hned několik front, které budou vždy jen na chvíli střídány klidnějším počasím s menší oblačností. Čeká nás tedy období s téměř podprůměrnými teplotami a nadprůměrnými srážkovými úhrny.

V pondělí bude zpočátku docela hezky na severozápadě Čech. Na Moravě a ve Slezsku ovšem čekáme hned od rána zataženo s občasným deštěm, který odpoledne zintenzivní a rozšíří se i na většinu území Čech. Teploty by se měly pohybovat mezi 18 a 22 °C, ale bude-li déšť na východě trvalejšího rázu i dopoledne, budou zde teploty nižší, než se momentálně předpovídá.

V úterý bude déšť ještě pokračovat, i když v Čechách už hrozí jenom dopoledne. Později by mělo začít od západu ubývat také oblačnosti, ale větší vyjasnění přijde nejspíš až v noci, což bude mít za následek nízké teploty ve středu ráno. V úterý přes den to ale s teplotami také rozhodně žádná sláva nebude. Čekáme je mezi 15 a 19 °C.

Středa přinese konečně trochu menší oblačnost. Většinou by mělo převládat polojasno, i když odpoledne by se už opět mělo začít od západu lehce zatahovat. Na západě Čech dokonce k večeru hrozí místní přeháňky, ale jestli se vyskytnou, bude záležet na rychlosti postupu fronty. Teploty přes den budou díky sluníčku o něco vyšší než úterní a čekáme je kolem 16 až 21 °C. Ale pozor! Pocitově mohou budou snížené díky čerstvému větru, který k nám bude z jihozápadu vát!

Další srážky dorazí zase ve čtvrtek. Momentálně to vypadá na poměrně úzké pásmo oblačnosti a srážek, které díky svižnému větru rychle přijde i odejde. Zaprší však pravděpodobně na většině území. Denní teploty jsou zatím otázkou a budou na přesné poloze fronty hodně záviset. Aktuálně to vypadá na 15 až 19 °C na západě a 17 až 21 °C na východě.

Dalším dnem s menší oblačností pak bude pátek. Přeháňky sice ojediněle hrozí, ale celodenně by se nikde vyskytovat neměly. Teploty budou stoupat zhruba na 16 až 20 °C.

Deštivý bude nejspíš zase až víkend (zejména sobota), kdy čekáme přechod další fronty. Navíc se nejspíš dočkáme dalšího poklesu teplot, a to dokonce k hodnotám okolo 16 °C.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024