Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Týden bude chladný a deštivý

10. 9. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 10. 9. 2017 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V některých dnech se přidá i silnější vítr. Týden bude chladný a deštivý Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

V nadcházejícím týdnu se příliš neohřejeme a kdo si na cestu ven zapomene deštník, může i docela zmoknout. Přes naše území bude procházet hned několik front, které budou vždy jen na chvíli střídány klidnějším počasím s menší oblačností. Čeká nás tedy období s téměř podprůměrnými teplotami a nadprůměrnými srážkovými úhrny.

V pondělí bude zpočátku docela hezky na severozápadě Čech. Na Moravě a ve Slezsku ovšem čekáme hned od rána zataženo s občasným deštěm, který odpoledne zintenzivní a rozšíří se i na většinu území Čech. Teploty by se měly pohybovat mezi 18 a 22 °C, ale bude-li déšť na východě trvalejšího rázu i dopoledne, budou zde teploty nižší, než se momentálně předpovídá.

V úterý bude déšť ještě pokračovat, i když v Čechách už hrozí jenom dopoledne. Později by mělo začít od západu ubývat také oblačnosti, ale větší vyjasnění přijde nejspíš až v noci, což bude mít za následek nízké teploty ve středu ráno. V úterý přes den to ale s teplotami také rozhodně žádná sláva nebude. Čekáme je mezi 15 a 19 °C.

Středa přinese konečně trochu menší oblačnost. Většinou by mělo převládat polojasno, i když odpoledne by se už opět mělo začít od západu lehce zatahovat. Na západě Čech dokonce k večeru hrozí místní přeháňky, ale jestli se vyskytnou, bude záležet na rychlosti postupu fronty. Teploty přes den budou díky sluníčku o něco vyšší než úterní a čekáme je kolem 16 až 21 °C. Ale pozor! Pocitově mohou budou snížené díky čerstvému větru, který k nám bude z jihozápadu vát!

Další srážky dorazí zase ve čtvrtek. Momentálně to vypadá na poměrně úzké pásmo oblačnosti a srážek, které díky svižnému větru rychle přijde i odejde. Zaprší však pravděpodobně na většině území. Denní teploty jsou zatím otázkou a budou na přesné poloze fronty hodně záviset. Aktuálně to vypadá na 15 až 19 °C na západě a 17 až 21 °C na východě.

Dalším dnem s menší oblačností pak bude pátek. Přeháňky sice ojediněle hrozí, ale celodenně by se nikde vyskytovat neměly. Teploty budou stoupat zhruba na 16 až 20 °C.

Deštivý bude nejspíš zase až víkend (zejména sobota), kdy čekáme přechod další fronty. Navíc se nejspíš dočkáme dalšího poklesu teplot, a to dokonce k hodnotám okolo 16 °C.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024