Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Léto už skutečně nebude, víkend asi proprší

4. 9. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 4. 9. 2017 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Hezké dny ještě budou, ale již s nižšími teplotami Léto už skutečně nebude, víkend asi proprší Zdroj fotografie: 123rf.com Aktuální vývoj počasí potvrzuje, že podzim již definitivně přebírá vládu nad naším počasím.  Naděje na teplejší konec tohoto týdne a začátek dalšího, které chvíli předpovědní modely dávaly, se nyní rozplynuly. Chladnější počasí postupně nekompromisně zvítězí.

Nakonec se docela vydaří hned úterý, které by mělo být na naprosté většině území Česka slunečné téměř bez obláčku, jedinou výjimku bude tvořit Moravskoslezský kraj, kde čekáme oblačno až zataženo. Srážky ale nakonec nehrozí ani tam. A teploty vystoupí po Česku na příjemných 19/23 °C, nejníže právě v oblasti kolem Ostravy.

Ve středu čekáme přechod studené fronty od západu. Vyskytnou se četné přeháňky a to na celém území, vyloučeny nejsou ani slabší bouřky. Dopoledne jen v Čechách, odpoledne už prakticky kdekoliv. Velká proměnlivá oblačnost nebude mít zatím velký dopad na teploty, ty se dostanou opět na 19/23 °C a není vyloučeno, že na jižní Moravě bude ještě o trochu tepleji. V noci na čtvrtek k nám pronikne mnohem chladnější vzduch, přestože ve čtvrtek očekáváme menší oblačnost a žádné přeháňky, bude i tak chladněji. Maxima očekáváme na úrovni 16/20°C. 

Poměrně hezkým dnem by měl být pátek, i když ráno bude už hodně studené - noční teploty klesnou přibližně na 9/5 °C, což ale v září není již nic zvláštního. Přes den se však oteplí na sympatických 18/22 °C a k tomu převládne slunečné počasí.

Bohužel, do víkendu hezké počasí nevydrží. Během soboty očekáváme přibývání oblačnosti na studené frontě, a v Čechách začne pršet. Teploty budou ještě slušné, v Čechách 17/21 °C, na Moravě může být ještě i 23 °C. Neděle pak už bude propršená zřejmě na celé území. Teploty i kvůli tomu vystoupí maximálně na 12/16 °C, to už je zkrátka podzim jak vyšitý.

Příští týden bude pokračovat postupný nástup podzimu. Začátek příštího týdne si buď s sebou přinese pokračování deště, nebo už začnou srážky ustupovat. Každopádně v dalším týdnu po 11. září předpokládáme chladnější počasí, místy se objeví přeháňky a teploty už zůstanou jen do 20 °C...



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024