Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Přijdou další vedra, vyvrcholí ve čtvrtek

15. 7. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 15. 7. 2017 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na jihu Moravy čekáme teploty až 35 °C Přijdou další vedra, vyvrcholí ve čtvrtek Zdroj fotografie: 123rf.com Sobotní maximální teploty vystoupily nanejvýš na 18/22 °C a při četných přeháňkách bylo podstatně chladněji, což není na půlku července žádná velká paráda. Byl to ale na delší dobu nejchladnější den, od neděle se začne oteplovat. A nebude to trvat dlouho, než se v Česku zase dočkáme tropického počasí. 

Neděle bude příjemná - sice stále se zvětšenou oblačností, ale na rozdíl od soboty už bez přeháněk a s docela sympatickými teplotami 21/25 °C. Na koupání to sice ještě není, ale na lehké oblečení už ano. Pondělí by mělo přinést další vzestup teplot, je v tom nicméně určitý otazník. Částečně nás bude ovlivňovat frontální systém od severu, takže čekáme spíše zase větší oblačnost a možná i občasný déšť právě hlavně v severní polovině území. V množství srážek i oblačnosti se modely do poslední chvíle trochu rozcházejí - na severu počítejme spíše se zataženem, místním deštěm a cca 22 stupni, na jihu Moravy bude spíše slunečno a snad kolem 27 °C.

Od úterý se výrazně oteplí. Dostane se k nám tentýž vzduch, který před pár dny zlomil historické teplotní rekordy ve Španělsku. Jenže už zdaleka nebude tak horký jako byl tam. V úterý se ještě při slunečném počasí maxima dostanou "jen" na 24/28 °C. Ve středu už přijdou avizované tropy, maxima se mají šplhat na 28/32 °C. A ve čtvrtek už počítáme s opravdovým vedrem, kdy teploměry ukážou 30/34 °C. Na jihu Moravy může být pokořeno i 35 °C. Zároveň už ale roste pravděpodobnost odpoledních a večerních bouřek, a to především v západní polovině území.

Konec týdne přinese korekci teplot, očekáváme četnější srážky, hlavně ve formě přeháněk a maximální teploty někde mezi 25/30 °C, což zhruba odpovídá červencovému standardu. Tyto dny bude ještě třeba upřesnit..



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024