Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden s pravým létem, přijdou i vedra

17. 6. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 17. 6. 2017 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Astronomický letní slunovrat se projeví i na počasí Příští týden s pravým létem, přijdou i vedra Zdroj fotografie: Petr Hlinomaz Z víkendových dní je neděle tím podstatně hezčím a teplejší, skoro jasná obloha a maximální teploty 22/26 °C nás připraví na to, že příští týden už ukáže pořádné léto bez kompromisů. Pondělí již přinese zvýšení teplot na 26/30 °C a díky úplně jasné obloze a dlouhému slunečnímu svitu (zažíváme nejdelší dny v roce) bude pocitová teplota ještě vyšší. 

V úterý očekáváme první opravdu velmi horký tropický den. Maximální teploty dle aktuálních výpočtů vylezou až na rozmezí 28/32 °C. Měl by to být zatím nejteplejší den tohoto roku. Modely v minulých dnech počítaly s večerním příchodem studené fronty se silnými bouřkami, ale poslední výsledky ukazují, že to s bouřkami, na rozdíl od teplot, nebude moc horké. Jít by mělo jen o lokální události.

Také následné ochlazení čekáme slabší než se původně zdálo. I ve středu si tak užijeme letního počasí, jen o něco příjemnějšího, s maximy 22/26 °C a jen o něco zvětšenou oblačností. Ve čtvrtek se už dočkáme vyjasnění a vzestupu teplot na 23/27 °C. A hned v pátek se zřejmě zase vrátí tropické teploty. Sice ještě není jisté, zda se dočkáme odpoledních bouřek, ale tak jako tak vystoupí maxima zhruba na 27/31 °C

Závěr příštího týdne včetně víkendu ještě není úplně jistý, ale modely ho malují jako opět horký, s denními teplotami dosahujícmi 30 °C. Pravděpodobnost bouřek se ale jeví jako poměrně vysoká. To platí prakticky až do konce června...



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024