Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V pátek léto, během víkendu ochlazení

18. 5. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 18. 5. 2017 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Pršet ale nakonec moc nebude V pátek léto, během víkendu ochlazení Zdroj fotografie: 123rf Pátek bude nejteplejším dnem tohoto týdne, nejnovější výstupy matematických modelů slibují v Čechách odpolední teploty až 28 °C. Není vyloučeno, že by lokálně mohlo být i více, nicméně dosažení tropické třicítky ještě nepředpokládáme. Naopak na západě Čech existuje malá možnost odpolední či spíše večerní bouřky. Zkrátka typický letní den.

Již od začátku týdne hrozí předpověď podstatným zhoršením počasí během nadcházejícího víkendu, avšak nejnověji se zdá, že to nebude tak zlé. Sobota přinese přechod studené fronty, ale ta bude málo výrazná. Na Moravě a hlavně ve Slezsku začne den jako slunečný a teploty ještě stihnout vystupat na 20/24 °C. Odpoledne se tu pak vyskytnou přeháňky a bouřky.  V Čechách už bude od rána panovat větší oblačnost, a místy se může objevit i slabší déšť. Teploty se i kvůli tomu dostanou na pouhých 15/19 °C. Celodenní déšť ale nehrozí.

V neděli se počasí v rámci Česka srovná. Naopak o něco lépe bude v Čechách, kde by se mělo objevit i trochu slunečných paprsků, takže převládne oblačno, a později možná i polojasno. Na Moravě spíše počítejme s velkou oblačností, tedy až zataženo, a místním deštěm. Teploty jsou ale očekávány na celém území podobné zhruba mezi 17 a 21 °C.

Příští týden začne slunečnými dny, v jeho polovině přijde déšť a na víkend by se zase mělo vyjasnit. Maximální teploty se budou pohybovat na vcelku slušných hodnotách , většinou přes 20 °C. Tuto předpověď ale bude třeba upřesnit.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024