Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Páteční ráno přineslo mrazy, na horách i silné!

21. 4. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 21. 4. 2017 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nyní se zvolna oteplí, ale mrazivé ráno může ještě přijít v pondělí. Páteční ráno přineslo mrazy, na horách i silné! Zdroj fotografie: 123rf.com Poslední tečkou za vpádem studeného vzduchu se stalo páteční ráno, které přineslo mrazivé teploty. Míst, kde by se udržely nad nulou, bylo opravdu minimum, vlastně jen v centru Prahy. Jinak se minima ve dvou metrech nad zemí pohybovala většinou mezi  0 a -5 °C, a různé podhorské oblasti naměřily ještě nižší teploty. Kolem - 10 °C bylo naměřeno třeba v Jeseníkách nebo na Šumavě. Na Jezerské slati klesly teploty dokonce až k -20 °C! Znamenalo to překonání minimálních teplotních rekordů na řadě míst. 

Víkendové dny přinesou o něco teplejší noci, ale jinak se stále moc neohřejeme. Maxima v sobotu jen místy překročí 10 °C, v neděli pak nejspíš už zase nikde. A ranní teploty v sobotu ráno čekáme sice výrazněji nad nulou (kolem +4°C až +8°C), jenže nedělní ráno už bude studenější (+2 až 6°C) a hlavně pak přijde pondělí, na které se v noci zase trochu vyjasní a minima spadnou k bodu mrazu. Mráz se v pondělí ráno nejspíš objeví zase na většině území, byť tentokrát ne už úplně všude.

Ani zbytek příštího týdne nějaké rapidní oteplení nepřinese. V pondělí odpoledne a pak hlavně v úterý se sice maximální teploty ndostanou už výše, zhruba k 15 °C, jenže už v noci na středu čekáme dašlí studenou frontou a od středy do pátku pak velkou oblačnost, občasný déšť, a maxima zase jen kolem 10 °C. Snad to nezakřikneme, když prozradíme, že aspoň prodloužený víkend na přelomu dubna a května vypadá dle předpovědí už docela dobře...



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024