Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V pátek zaprší, vyjasnění přijde v neděli

15. 2. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 15. 2. 2017 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Tento týden si zatím užíváme krásného předjaří! Z jasné oblohy na nás po dlouhé době svítí slunce a teploty stoupají i přes 10 °C. Tuto idylku nicméně v pátek ukončí průchod studené fronty spojené se srážkami a mírným ochlazením. Návrat zimy se ale nechystá a také srážky budou na většině území dešťové. V pátek zaprší, vyjasnění přijde v neděli Zdroj fotografie: 123rf

Zatahovat se pravděpodobně začne od severozápadu už ve čtvrtek večer a nejvýraznější srážky rovněž dorazí v noci nebo v pátek ráno. Většinou by se mělo jednat o déšť, který však může být ojediněle i mrznoucí. Během dne už bude srážkové pásmo slábnout a četněji se bude projevovat jen na horách. Díky postupnému ochlazování (denní teploty čekáme mezi 4 a 8 °C) ale musíme později od poloh nad 600 m počítat se srážkami sněhovými. Oblačnost bude po celý den pochopitelně převládat velká.

V sobotu obdobně jako v pátek očekáváme zataženo až oblačno, ale srážek by mělo být ještě o něco méně. Především odpoledne by se měly vyskytovat už jen ojediněle. Maximální denní teploty předpokládáme v tento den mezi 3 a 7 °C.

Protrhání oblačnosti přinese až nedělní den. Postupně by mělo převládnout polojasno, místy dokonce až jasno! Teploty však zůstanou stejně jako v sobotu pouze kolem 3 až 7 °C.

Opětovné oteplení přinese až první polovina příštího týdne (konkrétně v úterý se teploty zase nejspíš vyšplhají přes 10 °C), ale srážkově by mělo být toto období výrazně bohatší než to aktuální.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024