Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Horka se zatím nevrátí, ale víkend bude fajn

9. 7. 2015 | Poslední aktualizace: 00:00 9. 7. 2015 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty v sobotu okolo 25 °C, v neděli ke 28 °C Horka se zatím nevrátí, ale víkend bude fajn Zdroj fotografie: 123rf

Počasí předvádí prudký obrat, kdy ještě v úterý denní teploty šplhaly až ke 36 °C a ve středu už byla denní maxima o 10 °C nižší. A ve čtvrtek se předpokládá ještě o několik stupňů méně. Výraznost ochlazení je na červenec poměrně vysoká, nicméně příliv studeného vzduchu bude mít opravdu krátké trvání.

Už v pátek se vyjasní, a i když teploty ještě zůstanou na úrovni čtvrtečních 19/23 °C, začne se nad střední Evropou vytvářet tlaková výše. V sobotu se nad Českem nejspíš neobjeví žádné mraky, a teploty dosáhnou na maximálně 26 °C, i když ranní minima čekáme nízká jen kolem 10 °C nebo i nižší. Bude to ale přes den jedno z nejpříjemnějších počasí, jaké vůbec můžeme zažít. Neděle už bude o malinko teplejší a a s větším rizikem přeháněk a bouřek, avšak denní teploty 25/29 °C zůstanou výrazně pod úrovní nedávných tropických veder.

Na začátku příštího týdne počítáme s teplotně průměrným počasím kolem 25 °C a sem tam přeháňkou, trvalejší deště se nerýsují. V polovině týdne by mělo být opět tepleji, ale zda se vrátí tropické teploty, to ještě nelze říci. Spíše to tak nevypadá.



V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024
Příští týden zpočátku ve znamení teplého a slunečného počasí, později se přidají bouřky

Příští týden zpočátku ve znamení teplého a slunečného počasí, později se přidají bouřky

V novém týdnu bude pokračovat teplé a slunečné počasí. Až od čtvrtka se přidá více oblačností, přeháněk nebo i bouřek. Mimo to bude po celý týden lokálně foukat silnější vítr.

28. 4. 2024