Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Konec týdne bude chladnější

18. 7. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 18. 7. 2012 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Oteplí se až v tom příštím. Konec týdne bude chladnější Zdroj fotografie: 123rf

Přestože by léto mělo právě v tuto část roku vrcholit, nynější teploty mají daleko k tropickým vedrům, jakých jsme si už letos užili poměrně dost. V tomto týdnu se jim nejvíce přiblíží čtvrtek, ale pouze na jihu Moravy. Tam ještě čekáme až 28 °C, V Čechách se již bude zřetelně od západu ochlazovat, neboť během čtvrtka nás bude přecházet studená fronta.

Od pátku do neděle počítáme s chladnějším počasím, kdy by maximální denní teploty neměly nikde v Česku překročit 23 °C. V sobotu se k tomu navíc přidají přeháňky. Neděle by měla naopak přinést oblačnosti nejméně, ale obvyklou daní za tuto příjemnost bude chladné ráno. Kdo se chystá na víkend někam ven, např. pod stan na letní festival, měl by se proto připravit na ranní teploty třeba okolo 10 °C, nebo i nižší.

Příští týden se ale pravé léto zase navrátí. Od pondělí se začne oteplovat, začátek týdne ještě přinese studená rána, která pak ovšem budou ustupovat. V polovině příštího týdne již předpokládáme teploty blížící se tropické třicítce, ale nyní se zdá, že tato vlna veder nebude tak silná, aby bylo oněch třicet stupňů překročeno. Konec července bude podle všeho tedy velmi příjemný - s oblíbenými teplotami okolo 25 °C, a většinou slunečným počasím, které jen sporadicky doplní přeháňky. Máme se na co těšit.



Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Chladné počasí vyvrcholí o nadcházejícím víkendu, ale oteplování v průběhu příštího týdne bude jen velmi pozvolné. Na konci měsíce se snad dostaneme k denním teplotám poblíž 20 °C

18. 4. 2024
Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdnech překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024