Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Přes víkend nás čeká proměnlivá oblačnost

14. 7. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 14. 7. 2012 | MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Občas zaprší. Přes víkend nás čeká proměnlivá oblačnost Zdroj fotografie: 123rf

Přes střední Evropu postupuji k východu jednotlivé frontální vlny. Sobotu bude proto provázet polojasné až oblačné počasí, místy se setkáme s deštěm nebo přeháňkami, výjimečně by se také mohla objevit bouřka. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 20 až 24 °C, na jihovýchodě Moravy až k 26 °C. Povane čerstvý jihozápadní vítr o rychlosti 14 až 42 km/h, místy i s nárazy kolem 55 km/h.

V neděli k nám bude proudit vlhký vzduch od západu. Z počátku bude místy polojasno. Jinak převážně oblačno a znovu se objeví občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 18 až 22 °C. Vítr oproti sobotě částečně zeslábne.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024