Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Měsíční výhled počasí

12. 7. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 12. 7. 2012 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Ke konci července se bude opět oteplovat. Měsíční výhled počasí Zdroj fotografie: 123rf

Druhá dekáda července bude polojasná až oblačná, občas až zatažená s přeháňkami, ojediněle i s bouřkami. Nejnižší noční teploty budou klesat 15 až 9 °C, přechodně až k 5 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 18 až 24 °C.

V poslední třetině července bude polojasno až oblačno, při zvětšené oblačnosti místy přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty čekáme zpočátku 15 až 9 °C, později 20 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty stoupnou na 21 až 27 °C, postupně na 25 až 31 °C.

První třetina srpna bude zpočátku oblačná, místy s přeháňkami, místy s bouřkami. Přechodně bude i polojasno. Nejnižší noční teploty znovu klesnou na 15 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 20 až 26 °C, zpočátku až kolem 30 °C.

Upozorňujeme čtenáře, že se jedná pouze o nejčerstvější výhled počasí. Nikdo proto nemůže se stoprocentní zárukou slíbit, že za 30 dní skutečně bude tak, jak aktuální výhled slibuje. Ale to je ostatně celkem známá skutečnost.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024