Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Bouřky tentokrát ovlivní východ republiky

11. 7. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 11. 7. 2012 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Může za to studená fronta. Bouřky tentokrát ovlivní východ republiky Zdroj fotografie: 123rf

Počasí nad naším územím od západu ovlivňuje už od ranních hodin zvlněná studená fronta. Před ní ale ještě proudí na Moravu a do Slezska poměrně teplý vzduch od jihu. Na východě území se proto odpoledne a večer vyskytnou silné bouřky, které mohou doprovázet i kroupy, přívalové srážky, nebo nárazy větru kolem 70 km/h.

Pro omezení škod nárazovým větrem doporučujeme zajistit okna, dveře a odstranit nebo upevnit volně položené předměty. Pokud se při jízdě autem dostanete do silné přeháňky, přizpůsobte rychlost vozidla její intenzitě, případně zastavte. Přívalový déšť může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst, sklepů apod.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024