Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Další silné bouřky v jižních Čechách

10. 7. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 10. 7. 2012 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Také dnes nárazy větru a kroupy. Další silné bouřky v jižních Čechách Zdroj fotografie: 123rf

Přes okres Jihočeský kraj postupuje k východu silná bouřka doprovázená kroupami a nárazy větru. Během následujících hodin by mohlo podle radarových odhadů spadnout 50-70 mm srážek. Vzhledem k postupu bouřky ale nespadnou srážky na jednom místě. Bouřka by mohla okrajově zasáhnout i okresy Třebíč a Znojmo v Jihomoravském kraji.

Další bouřky se vyskytují také v severozápadní části republiky. Jejich rozsah a intenzita ale nejsou tak silné, jako v jižních Čechách. S tvorbou přeháněk a bouřek počítejte během dnešního odpoledne a večera také na zbytku území Čech, večer se budou postupně rozpadat a ustávat.

Ke zmírnění následků jevů způsobených bouřkami se doporučuje zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty (zahradní nábytek, slunečníky apod.), zabezpečit skleníky, stavební jeřáby apod. Pro upřesnění situace doporučujeme sledovat aktuální radarová data.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024