Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Výhled počasí do třetiny července

15. 6. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 15. 6. 2012 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Zpočátku slunečno, postupně opět se srážkami. Výhled počasí do třetiny července Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Druhá červnová dekáda bude v duchu malé oblačnosti a jen ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Ke konci dekády dojde k přibývání kupovité oblačnosti a místy se začnou objevovat bouřky. Nejnižší noční teploty budou klesat na 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 25 až 29 °C, místy až kolem 31 °C.

Poslední třetina měsíce června bude s velkou oblačností a četnějšími srážkami. Ke konci období znovu očekáváme ubývání oblačnosti i přeháněk. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty budou zpočátku 18 až 24 °C, postupně 22 až 28 °C.

Červenec začne polojasným počasím a jen s ojedinělými přeháňkami nebo i bouřkami. Během dekády bude přibývat kupovitá oblačnost a srážky se vyskytnou místy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 a 10 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 20 až 26 °C, zpočátku při slunečném počasí místy až ke 30 °C.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024