Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Měsíční výhled počasí na srpen

6. 8. 2011 | Poslední aktualizace: 00:00 6. 8. 2011 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Období jako celek očekáváme teplotně průměrné, srážkově nadprůměrné. Měsíční výhled počasí na srpen Zdroj fotografie: 123rf

Během prvního období (1.8.-10.8.) bude zezačátku převládat polojasné až oblačné počasí s ojedinělými přeháňkami. Uprostřed dekády očekáváme návrat proměnlivého, oblačného charakteru počasí s četnějšími přeháňkami, zpočátku i bouřkami a s postupným ochlazováním. Nejnižší noční teploty budou klesat k 15 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 21 až 27 st., ke konci období jen 17 až 23 °C.

Ve druhé dekádě (11.8.-20.8) očekáváme zpočátku oblačné počasí s přeháňkami a bouřkami, postupně bude oblačnosti i srážek ubývat, začnou převažovat slunečné dny a bude se postupně oteplovat. Nejnižší noční teploty budou 15 až 9 °C, nejvyšší denní teploty potom 18 až 24 st., postupně při malé oblačnosti až 28 °C.

Začátkem třetího období (21.8.-31.8.) by mělo převládat slunečné letní počasí jen s ojedinělými přeháňkami nebo bouřkami, zejména v odpoledních hodinách. Ke konci dekády bude přibývat kupovitá oblačnost a srážky bouřkového charakteru se budou vyskytovat místy. Nejnižší noční teploty očekáváme 14 až 8 °C, nejvyšší denní teploty v rozmezí 22 až 28 °C.

Průměrný úhrn srážek v ČR v tomto období je 74,1 mm a průměrná teplota v ČR v tomto období je 17,1 °C. Upozorňujeme, že úspěšnost předpovědí na delší období výrazně klesá s časem.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024