Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Pondělí bude tropické

17. 6. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 17. 6. 2012 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Chraňte se před nebezpečným sluncem. Pondělí bude tropické Zdroj fotografie: 123rf

V pondělí ve večerních a nočních hodinách nás bude od západu přecházet studená fronta. Před ní ale bude ještě během dne vrcholit příliv velmi teplého vzduchu od jihu. Během dne tak budou teploty na většině území vystupovat přes 30 °C. V teplém vzduchu před frontou se budou tvořit v odpoledních a večerních hodinách místy bouřky, ojediněle i intenzivní, které budou doprovázené kroupami, přívalovými srážkami nebo i nárazy větru.

Kvůli možnému přehřátí a dehydrataci organismu se doporučuje věnovat zvýšenou pozornost malým dětem, nemocným a starším občanům a nenechávat děti, ale ani zvířata, na přímém slunci, zejména ve stojících automobilech. Zvyšte konzumaci neslazených nealkoholických nápojů bez kofeinu, přednostně neperlivých, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Vzhledem k extrémně podprůměrnému stavu ozonové vrstvy nad územím republiky doporučujeme nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách, při pobytu na přímém slunci používat ochranné prostředky (krémy s vysokým UV filtrem, sluneční brýle, pokrývku hlavy).



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024